banner.jpg

Charme B&B in hartje Domburg

B&B De Lijsterhof in Domburg doet niet onder voor een 'charmehotel'. Door de kleinschaligheid en het persoonlijke karakter heeft het het predicaat Bed and Breakfast, maar de kwaliteit en voorzieningen zijn vergelijkbaar met die van een hotel. Een kwalitatief adresje dus dat ook nog eens gunstig ligt ten opzichte van het strand, restaurants, winkeltjes en gezellige terrasjes.

 

Bed and breakfast De Lijsterhof

De B&B ligt op de eerste en tweede verdieping van het pand 'De Lijsterhof' dat al meer 100 jaar bestaat maar dat een paar jaar geleden van binnen volledig is gerenoveerd. Gastvrouw Aréke heeft met haar gevoel voor interieur de klassieke sfeer van vroeger echter weten te behouden. De B&B beschikt over zes kamers waarvan twee studio's en een suite die allemaal een naam hebben gekregen van een kunstenaar die ooit in Domburg verbleef en zich liet inspireren door de omgeving: Mondriaan, Jan Toorop, (Mies) Elout Drabbe, Dr. Metzger, Carmen Silva en Marie Tak. Naar deze laatste is ook een museum in Domburg vernoemd: het Marie Tak van Poortvliet museum. Het museum organiseert twee- tot driemaal per jaar exposities van oude meesters en hedendaagse kunstenaars en beschikt over een bescheiden eigen collectie die overigens niet permanent wordt tentoongesteld.

 

Ideale plek voor rustzoekers en levensgenieters*

De kamers zijn allemaal sfeervol ingericht en beschikken over een eigen badkamer, zitje en flatscreen TV met Dvd-speler. De studio's beschikken daarnaast over een kitchenette. De suite is extra ruim opgezet en heeft een apart zit- en eetgedeelte en een groot dakterras. Voor alle kamers geldt dat er bij aankomst een heerlijke badjas en een paar slippers klaarliggen.

 

Naast de fijne kamers, beschikt de B&B over een 'Salon' waar je in de koudere perioden bij het haardvuur kunt zitten en waar 's ochtends het ontbijt wordt gereserveerd. Bijzonder te vermelden is dat het ontbijt per kamer wordt uitgeserveerd. Hier dus geen buffet maar een eigen vers bereid ontbijt met heerlijke streekproducten. Vanuit de Salon is tevens het loungeterras bereikbaar. Aangezien Zeeland de meeste zonuren van Nederland heeft, mag een dergelijk terras natuurlijk niet ontbreken!

 

Informeer naar de mogelijkheden en vraag een gratis Zeeuwse Goodiebag aan (met leuke producten en tips in de omgeving) onder het kopje 'meer informatie'. Deze goodiebag ontvang je wanneer je een accommodaties boekt die aangesloten is bij Zeeuwsreisje.

 

Biologische delicatessen

Naast de B&B ligt de Domburgsche Bier- en Melksalon, de opvolger van originele salon die afstamt uit 1911. Voor die tijd was het een logische combinatie van de twee meest populaire dranken die je er kon nuttigen. Nu is het een biologische eet- en drinkwinkel waar je kunt ontbijten, lunchen of gewoon even lekker een kop versgemalen koffie kunt drinken. En natuurlijk is er ook bier en melk verkrijgbaar. Ook kun je hier je boodschappen doen want alles wat je er kunt eten en drinken, kun je er ook kopen. In dezelfde categorie zit Winkel Mondriaan waar je delicatessen zoals truffels kunt kopen maar ook voor champagne, wijnen en Italiaanse of Franse charcuterie terecht kunt.

 

Culturele uitstapjes

Naast het reeds genoemde Marie Tak van Poortvliet museum, biedt de omgeving meer cultureel aanbod. Gedacht kan worden aan het naast Domburg gelegen museum 'Terra Maris', het museum voor natuur en landschap, met een uitgebreide tentoonstelling, landschapstuin, en vanaf april 2011 een nagebouwde middeleeuwse kasteelheuvel met mottenkasteel. Het museum ligt aan de rand van het natuurgebied De Manteling waar je heerlijk kunt wandelen door bos, duinen en langs strand. Ook het dijk- en oorlogsmuseum 'Het Polderhuis' in Westkapelle is aardig om te bezoeken. In een presentatie worden grote foto's, voorwerpen, meeslepende verhalen en interactieve media getoond die de historie van Westkapelle tussen dijk en toren vertellen.

 

* Hoewel de B&B niet geschikt is voor jonge kinderen, zijn kinderen vanaf 12 jaar wel welkom. Het bijplaatsen van bedden is echter niet mogelijk dus bij verblijf van 3 personen, dient een extra kamer te worden geboekt.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen