banner.jpg

Comfortabel chalet 'pour deux'

Een intiem chalet 'pour deux'. Maar heb je opgroeiende tieners of krijg je onverwacht bezoek, dan biedt het stapelbed in de blokhut die in de tuin staat uitkomst.

 

Het chalet is modern ingericht. De kleuren rood en zwart voeren de boventoon. Er is een ruime slaapkamer voor 2 personen en een badkamer met douche, wastafel en toilet, moderne badkamer en goed uitgeruste keuken. Het beschikt over een netjes aangelegde tuin maar wie ruimte om zich heen wilt, loopt vanuit hier ook zo naar het strand. Het chalet is compleet ingericht met voorzieningen als tv met dvd-speler, draadloos internet, een vaatwasser en droger. Niets meer aan doen, gewoon lekker genieten. Westenschouwen is een klein rustig dorp in de westhoek van Schouwen-Duiveland en ligt vlakbij Burgh-Haamstede. De "Kop van Schouwen" is qua natuur zeer divers. Van lang uitgestrekte stranden die overgaan in een boslandschap, genaamde de Boswachterij; het grootste bos van Zeeland.

 

Oosterscheldekering: hoe zat dat ook alweer?

De Oosterscheldekering met de peilerdam bevindt zich op 1 km afstand van Westenschouwen. Deze kering is gebouwd om de kans op een overstroming zoals in 1953 waarbij meer dan 1800 doden vielen, te verkleinen. In eerste instantie zou de Oosterschelde afgesloten worden met een dam. In 1967 was men al begonnen met het opspuiten van drie werkeilanden (Neettje Jans is de bekendste). Men kwam er echter al snel achter dat volledige afsluiting grote consequenties zou hebben voor de natuur. Overwogen werd om de 150 km dijk rond de Oosterschelde te verhogen. In 1975 ontstond echter het plan voor een kering die open en dicht kon. De kering zou echter veel duurder worden dan een dam en discussies in de Tweede Kamer volgden dan ook. In 1979 ging het parlement akkoord. De kosten zouden uiteindelijk oplopen tot 2,5 miljard euro maar bij volledige afsluiting waren de economische gevolgen voor de mossel- en oesterteelt ook groot geweest.

 

Nationaal Park Oosterschelde

De Oosterschelde is niet voor niets een Nationaal Park. De natuur die ke hier aantreft vindt je nergens anders ter wereld. De variëteit aan leven is groot. Er leven meer dan 70 vissoorten, 140 soorten waterplanten en algen, 350 soorten bodemdieren en tussen de 500 en 600 soorten op het land. Verder is de Oosterschelde een belangrijk gebied voor vogels die op zoek zijn naar eten, willen broeden of een plek zoeken om te overwinteren. Als de Oosterschelde afgesloten was, zou dit unieke zoutwatermilieu verdwijnen.

 

De Plompe Toren

Het plaatsje Burghsluis met vlakbij de "Plompe Toren" ligt op ongeveer 4 kilometer. De Plompe Toren is een kerktoren en het enige overblijfsel van wat ooit een dorpje was dat eind 16de eeuw in de golven van de Oosterschelde verdween. De gerestaureerde toren is nu een informatiecentrum over de geschiedenis, legenden en natuur van de streek. Natuurmonumenten heeft in de Plompe toren een informatiecentrum ingericht. Van af de toren heb je een mooi zicht op de Koudekersche Inlaag en de Oosterschelde. Gelegen ten oosten van Burgh-Haamstede langs Oosterschelde.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen