banner.jpg

Fietsen en funshoppen door het Toscane van Zeeland

Met een score van 8.2 staat Zeeland op de eerste plaats als fietsvriendelijke provincie. De kwaliteit van de fietspaden, bewegwijzering, fietsroutes en de aanwezigheid van horeca en bezienswaardigheden maken elke recreatieve fietser laaiend enthousiast over Zeeland. Een van de mooiste gebieden om in te fietsen is de 'De Zak van Zuid-Beveland' een relatief onbekend gebied maar geliefd onder wielertoeristen. Zeeuws Reisje noemt het ook wel 'het Toscane van Zeeland'. Waar je in Toscane veel wijngaarden ziet, wordt de Zak van Zuid-Beveland gedomineerd door boomgaarden. In het voorjaar zorgt dit dan ook voor spectaculaire beelden met roze en witte fruitbloesems.

 

Er zijn legio fiets- en wandelroutes die je langs boomgaarden en bloemdijken leiden. Deze 'bloemendijken' zijn ontstaan door ontpoldering waarbij door verschillende dijkdoorbraken iedere keer nieuwe dijken werden aangelegd. Het resultaat is zo'n 80 kilometer aan dijken met verschillende bedreigde bloem- en plantsoorten. Deze kunnen hier groeien doordat de  temperatuur aan de zonkant van de dijk net iets hoger dan gemiddeld ligt. De flora die je hier aantreft groeit normaliter in warmere gebieden zoals in.....Toscane!

 

Vakantiepark Hof van Zeeland

Het vakantiepark Hof van Zeeland ligt midden in de Zak van Zuid-Beveland. Het is een ruim opgezet vakantiepark met comfortabele vakantiewoningen en een breed scala aan voorzieningen voor een heerlijke vakantie of mini-break. Hof van Zeeland heeft een aantrekkelijk fietarrangement samengesteld waarbij twee fietsroutes je laten kennismaken met het rijke en pure natuurschoon. Overdag verken je de omgeving. Nagekeken door kuddes schapen, fiets je langs heerlijke adresjes met onweerstaanbare Zeeuwse streekproducten. Aan het einde van de dag kom je tot rust in je comfortabele woning met sauna; een Finse of infrarood sauna. Sommige woningen zijn voorzien van een 'sunshower' onder de douche, andere van een zonnehemel. Dus weer of geen weer, met voldoende beweging, ontspanning en een kleurtje, kun je er weer een poos tegenaan.

 

Fietstocht 't Wienkeltjespad

Een van de tochten die je ontvangt is 't Wienkeltjespad, een fietstocht van 45 kilometer langs kleine winkeltjes met streekproducten, koek, speelgoed van hout en antiek. Een bijzondere tocht die fietsen en 'funshoppen' combineert. De route en openingstijden van de verschillende wienkeltjes zijn aangegeven in een speciaal boekje.


Culinair genot in de Zeeuwse  'Toren van Pisa'

Baarland staat net als Nisse en Borssele op de lijst van beschermde dorpsgezichten en wordt als een van de mooiste dorpjes van de streek gezien. Hier bevindt zich ook een fantastisch restaurant.  En om de vergelijking met Toscane nog maar even te maken: onze eigen toren van Pisa. De Kleine Toren van Baarland is geen scheve toren maar een voormalige gerformeerde kerk. Uiteraard worden er ingrediënten uit de omgeving gebruikt zoals zwarte bessen, kaas, eieren, groenten en kruiden van verschillende boerderijen in de directe omgeving. Voor een eenvoudigere maar eveneens smakelijke maaltijd ga je naar  Spek Mie Stroop in 's Heerenhoek, een restaurant helemaal ingericht in authentieke Zeeuwse omastijl. Naast een kinderspeelhoek heeft het een 'omalounge' met dorpsfilms uit 1965. En in plaats van pizza, eet je hier heerlijke pannenkoeken.

 

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen