Finse huisjes op Zeeuws Beach Park aan zee
Deze 'Finse' huisjes liggen net buiten Renesse op een paar minuten lopen van het strand. Het ligt op een zogenaamd 'beach park' met voornamelijk particuliere vakantiewoningen. In de jaren '90 toen dit park gebouwd werd, heette het waarschijnlijk nog gewoon 'vakantiepark', maar om het een beetje moderne uitstraling te geven worden tegenwoordig allerlei Engelse termen gebruikt als ' beach' of 'at the sea'. De huisjes op dit park zijn geïnspireerd op huizen uit Finland met houten skeletbouw en compacte vorm.
4-persoons chalets
De woningen (circa 80 m2) bieden ruimte voor 4 personen. De vele raampartijen zorgen voor een open en lichte sfeer. De woonkamer die uitkijkt op de tuin, heeft een zithoek en staat in verbinding met de open keuken voorzien van o.a. oven, magnetron en vaatwasser. De badkamer heeft een douche en wastafel. Het toilet is apart. De huisjes hebben een ruime tuin met veel privacy en terras, tuinmeubilair en parkeerplaats. Alle woningen beschikken over draadloos internet, TV en DVD-speler. In de fotoreportage worden 4 woningen afgebeeld die qua grootte en voorzieningen min of meer overeenkomen maar qua inrichting van elkaar verschillen. De woningen zijn in detail te bekijken via de website van de verhuurder: BHVK Leisure in Burgh Haamstede. Kijk hier voor meer informatie zoals beschikbaarheid en prijzen.
Renesse
Ondanks dat de grote groepen jongeren ieder jaar naar deze badplaats trekken, heeft Renesse ook zijn rustige en charmante kanten. Vanaf het begin van de twintigste eeuw is Renesse een badplaats. In 1915 kreeg het dorp een tramstation, dat na de watersnoodramp van 1953 verdwenen is. Het dorp maakt nu onderdeel uit van het gebied Westenschouwen waartoe ook Burgh-Haamstede behoort. Westenschouwen is een prachtig natuurgebied van bos (het grootste van Zeeland), duin- en vroongebied en Nationaal Park Oosterschelde. Het dorpje zelf heeft zo'n 1600 inwoners en bestaat uit een dorspskern met in het midden van de ring de Jacobuskerk, een gotisch gebouw waarvan de toren dateert van voor 1458. Rondom de ring bevinden zich veel cafés en restaurants.
Strand
De stranden zijn breed, schoon en zijn opgedeeld in verschillende typen. Zo zijn er familiestranden, natuurstranden, (water)sportstranden en zones voor naaktrecreatie en extreme sporten. Op al deze van karakter verschillende stranden gelden specifieke regels die er voor zorgen dat bezoekers veilig kunnen recreëren. Deze regels staan op borden die zich bij elke overgang bevinden. Op 3 locaties wappert de Blauwe Vlag, een internationale onderscheiding welke jaarlijks wordt toegekend aan stranden die schoon en veilig zijn. De vlag is toegekend op de overgangen Jan v. Renesseweg en Julianahoeve. Bij de drukste overgangen is tijdens het seizoen een post van de strandreddingsbrigade in bedrijf.