banner.jpg

Geweldige villa op loopafstand strand

Een toppertje dit. Zo zie je niet zo vaak: een grote zonnige villa dat ook nog eens bijzonder sfeervol is ingericht. Voor een groot gezin of voor twee gezinnen want er zijn 4 slaapkamers en twee badkamers aanwezig. Het ligt aan de rand van Renesse en op een paar minuten lopen van het strand. Villa Kakelbont avant la lettre.

 

Vrijstaande woning voor maximaal 8 personen

Via de hal kom je in de zeer ruime woonkamer (45 m2) met sfeervolle houtkachel en open keuken (12 m2). Veel ramen en verschillende openslaande deuren naar de tuin, geven je een 'buitengevoel'. De villa beschikt over 4 slaapkamers (2 masterbedrooms met een dubbel bed en 2 slaapkamers met 2 enkele bedden). Alle slaapkamers hebben een eigen wastafel. Op de bovenverdieping is een badkamer met douche en apart luxe ligbad (geschikt voor 2 personen), 2 wastafels en toilet. Op de benedenverdieping bevindt zich ook een ruime douche. De hele woning is voorzien van een bolide gietvloer; een zeer comfortabele ondergrond, makkelijk te onderhouden maar toch heel sfeervol.
 Rustig gelegen op terrein van 540 m2. De woning beschikt over een grote omheinde tuin met verschillende terrassen, een groot grasveld en speeltoestellen. Tuintafel en stoelen zijn uiteraard aanwezig.

 

Omgeving

Het strand is heel dichtbij. In enkele minuten lopen, een paar minuten over de weg en drie minuten door de duinen, ben je er. je kunt kiezen voor de rustige duinovergang richting het familiestrand of voor de duinovergang richting de gezellige strandtenten. De woning ligt niet in het hart van Renesse maar aan de rand, op een terrein dat wordt beheerd door de Stichting Renesse. Dit garandeert een natuurlijke uitstraling, met veel groen. Vlakbij ligt een groot grasveld waar vaak op wordt gespeeld. Renesse centrum ligt op 15 minuten lopen. In Renesse bevinden zich voldoende winkels, waaronder een supermarkt. Met de auto ben je in 15 minuten in Burgh-Haamstede, maar aan te raden is om een keer het fietspad door de duinen nemen. Voor wandelaars is het langs het strand de beste optie. Maar verken de omgeving ook richting Zierikzee, een oude monumentale stad met originele stadsmuren en een gezellige haven. Wil je meer weten over de geschiedenis van het eiland en de watersnoodramp in het bijzonder (in 2013 precies 60 jaar geleden), bezoek dan het Watersnoodmuseum. Een indrukwekkend museum, gevestigd in de vier caissons die gebruikt zijn voor het sluiten van de laatste gaten in de dijken. Naast het museum zit overigens een fantastisch restaurant dat culinair hoog aangeschreven staat. In de Vierbannen kun je zowel terecht voor een heerlijke lunch als uitgebreid diner.

 

Renesse

Ondanks dat de grote groepen jongeren ieder jaar naar deze badplaats trekken, heeft Renesse ook zijn rustige en charmante kanten. Vanaf het begin van de twintigste eeuw is Renesse een badplaats. In 1915 kreeg het dorp een tramstation, dat na de watersnoodramp van 1953 verdwenen is. Het dorp maakt nu onderdeel uit van het gebied Westenschouwen waartoe ook Burgh-Haamstede behoort. Westenschouwen is een prachtig natuurgebied van bos (het grootste van Zeeland), duin- en vroongebied en Nationaal Park Oosterschelde. Het dorpje zelf heeft zo'n 1600 inwoners en bestaat uit een dorspskern met in het midden van de ring de Jacobuskerk, een gotisch gebouw waarvan de toren dateert van voor 1458. Rondom de ring bevinden zich veel cafés en restaurants. De stranden zijn breed, schoon en zijn opgedeeld in verschillende typen. Zo zijn er familiestranden, natuurstranden, (water)sportstranden en zones voor naaktrecreatie en extreme sporten. Op al deze van karakter verschillende stranden gelden specifieke regels die er voor zorgen dat bezoekers veilig kunnen recreëren. Deze regels staan op borden die zich bij elke overgang bevinden. Op 3 locaties wappert de Blauwe Vlag, een internationale onderscheiding welke jaarlijks wordt toegekend aan stranden die schoon en veilig zijn. De vlag is toegekend op de overgangen Jan v. Renesseweg en Julianahoeve. Bij de drukste overgangen is tijdens het seizoen een post van de strandreddingsbrigade in bedrijf.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen