banner.jpg

Heerlijk huisje met kinderclubhuis in de tuin!

Op het eiland Schouwen-Duiveland staan verschillende 'Oostenrijkse houten huizen'. Zeg maar de voorloper van het kunststof chalet, waarbij alles gelijkvloers is maar waarbij er - in tegenstelling tot de nieuwe chalets - authentieke en sfeervolle elementen zoals een schouw en houten lambrisering, bewaard zijn gebleven. De huizen zijn afkomstig uit Oostenrijk van waaruit ze als 'pre-fab' pakketjes na de watersnoodramp zijn verscheept om aan de eerste woonbehoefte van dakloze inwoners te voldoen. Tegenwoordig worden ze vooral gebruikt als vakantiewoning en zijn ze vanbinnen volledig gerenoveerd naar de wensen van deze tijd.


6-persoons houten chalet

Dit huisje is echt een juweeltje. Het is met veel oog voor detail ingericht en voorzien van modern gemak. Het is gelijkvloers en heeft naast een woonkamer met eethoek, moderne keuken met o.a. een vaatwasser en pas gerenoveerde badkamer met inloopdouche, twee unieke kenmerken: een overdekt terras voor lange warme avonden en een clubhuis in de tuin waar je kinderen zich eindeloos kunnen vermaken. Geweldig! Het huisje beschikt verder over drie slaapkamer (waarvan 1 met stapelbed). Ook is er een wasmachine en gratis draadloos internet aanwezig. Doordat er centrale verwarming aanwezig is, kun je hier ook prima met kouder weer verblijven. Het knusse huis biedt een ideale uitvalsbasis voor een strand- of boswandeling met na afloop warme chocolademelk.

 

Nieuw-Haamstede

Nieuw-Haamstede ligt in de kop van Westenschouwen, vlakbij het dorpje Burgh Haamstede en is met name geliefd bij de toeristen die houden van rust ruimte en natuur. De uitgestrekte stranden en de natuur zijn voor vele gasten de reden om regelmatig terug te keren naar dit mooie stukje Nederland. Het gebied is gekozen tot één van de mooiste plekken van Nederland. Het gebied is mooi in alle seizoenen. Het dichtstbijzijnde strand is te bereiken via het circa 600 m lange Vuurtorenpad door de duinen: het enige toegangspad tot het strand. In Nieuw-Hamstede is een kleine supermarkt gevestigd voor de dagelijkse boodschappen, zoals verse broodjes etc.


Strand

Het strand kent verschillende faciliteiten. Aan het begin van het Vuurtorenpad zijn er parkeerplaatsen en fietsenstallingen. Verder is er een sanitairgebouw aanwezig, dat 24 uur per dag open is en waar toiletten en voetdouches aanwezig zijn. Op het strand zijn strandcabines te huur en er staat een strandpaviljoen dat zomers open is. Het strand is gratis toegankelijk. Er is geen toezicht aanwezig. Gemeente Schouwen-Duiveland heeft regels gesteld aan het gebruik van het strand. Honden zijn toegestaan, maar deze moeten wel aangelijnd zijn. Het natuurgebied De Meeuwenduinen (220 ha) is vanwege de rust beperkt toegankelijk. Dus alleen op de gemarkeerde wandelroute en buiten het broedseizoen (15 maart tot 15 juli). Je kunt daar dan alleen wandelen onder leiding van een gids.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen