banner.jpg

Heerlijke vakantiebestemming in Zeeuws-Vlaanderen

In het westen van Zeeuws-Vlaanderen, vlakbij de Belgische grens en op een paar kilometer van het strand, ligt een boerderij die volledig is verbouwd tot luxe vakantiewoningen. Wie dus wil genieten van de rust en de natuur op het platteland maar wel op een comfortabele manier, is hier dus aan het juiste adres.

 

Mooi Vlaanderen

De naam van de boerderij geeft al aan hoe de eigenaren aankijken tegen dit stukje Nederland aan de Belgische grens. Na verschillende wereldreizen en een langdurig verblijf in Utrecht, besloot eigenaresse Corina samen met haar man en zoontje, de drukte in de Randstad te ontvluchten en een nieuwe start te maken in Zeeland. "Heerlijk rustig, maar door het verblijf van gasten ook voldoende reuring".  Ervaring met het runnen van een vakantieverblijf had ze al want in Utrecht had ze een goedlopende Bed and Breakfast. Hun oog viel op deze oude boerenhoeve die tot dan dienst deed als landbouwbedrijf. De oude schuur toverde ze om in 5 appartementen geschikt voor 2, 4 of 6 personen, allen voorzien van een volledig uitgeruste keuken, badkamer met douche en terras (met uitzicht op de polders). De appartementen hebben allemaal een verdieping waar de slaapkamers zich bevinden. De 6-persoonsappartementen hebben tevens een slaapkamer op de begane grond en het 2-persoonsappartement heeft een extra luxe uitgevoerde badkamer met stoomcabine.

 

Voor de kids

De boerderij ligt officieel in Schoondijke maar ligt dichterbij Oostburg, de grootste plaats in West Zeeuws-Vlaanderen. Gezinnen met kinderen zullen zich hier ook prima vermaken. Er zijn verschillende dieren aanwezig zoals konijnen, katten, kippen en eenden en in de omgeving zijn tal van leuke activiteiten te beleven. Allereerst ligt het strand maar op een paar km afstand. Op de fiets prima te bereiken. Maar ook Groede podium is als ontdek- en speelpark leuk om te bezoeken. Ben je paardenliefhebber, dan kun je de paardenmelkerij De Paardenwei bezoeken. Hier kun je terecht voor een rondleiding en ter afsluiting een glaasje paardenmelk of een ijsje gemaakt van paardenmelk.

 

Oude dorpjes en steden

In de buurt liggen verschillende oude dorpjes die zeker de moeite waard om te bezoeken. Denk aan Aardenburg, het Middeleeuwse 'kikkerstadje' met rijke historie of Groede met het Slijkstraatje als openlucht museum waar je weer terug gaat in de tijd en IJzendijke met oude dorpsmarkt en gezellige terrasjes. Maar ook Belgische steden als Knokke en Brugge zijn prima te bereiken vanuit Mooi Vlaanderen. En na een dag vol leuke activiteiten of citytrips, kom je hier weer terug om bij te komen, uit te puffen en te genieten van de mooie omgeving.

 

Meer informatie over Mooi Vlaanderen vind je hier .

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen