banner.jpg

Historisch Veere - B&B Bed en Brood

Bed and Breakfast Bed en Brood ligt op kruipafstand van alle restaurantjes en terrassen in het gezellige Veere. Dit historische stadje was in de zestiende eeuw belangrijk als stapelplaats voor schapenwol die uit Schotland werd geïmporteerd. En met de wol kwamen ook de Schotten, die in die tijd een groot deel van het straatbeeld bepaalden (zo'n 10% van de inwoners was Schots!). Deze historie is nog terug te vinden in het museum De Schotse Huizen, gevestigd in twee laat-gotische koopmanshuizen op de Kaai.

 

Andere bezienswaardigheden zijn het Stadhuis uit de vijftiende eeuw met de prachtige voorgevel en De Campveerse Toren, gebouwd als een deel van de stadsverdediging rond 1500. En Veere ligt natuurlijk aan het Veerse Meer waar je zo naar toe kunt lopen om te zwemmen, pootjebaden of te wandelen langs de waterkant. Op het Veerse meer zelf worden sportieve activiteiten beoefend zoals varen, fietsen, zeilen en surfen.

 

Bed and Breakfast Bed en Brood

Hoewel de naam aangeeft dat het om een klassieke Bed and Breakfast gaat, heeft 'Bed en Brood' meer weg van een stijlvol hotel. Geen enkel probleem natuurlijk, want deze twaalf luxe kamers in het monumentale pand in Veere bieden een fantastische locatie om te ontspannen en de prachtige omgeving te bekijken. Dit voormalige gemeentehuis opende in 2010 zijn deuren en dat bleek meteen een groot succes. De sympathieke eigenaresse die al ruime ervaring had in de toeristische branche kon nu eindelijk haar eigen ideeën vormgeven. En dat is gelukt: stijlvolle kamers met ieder een eigen thema, een sfeervolle huiskamer (met oude open haard) en een design ontbijtruimte. Oud en nieuw ontmoeten elkaar hier. Bepaalde elementen uit het gebouw zijn in tact gelaten of in de stijl van de B&B aangepast.

 

Er zijn verschillende kamers, elk met eigen thema en faciliteiten. Zo is er de Love Suite met ruime tweepersoons jacuzzi en een Luxe Kamer waar je tussen de kroonluchter, antieke luiken en de enorme schouw geniet van een historische Veerse overnachting. Gezinnen kunnen terecht in de Familiekamer, een verdieping van ca. 70 vierkante meter, voorzien van woon- en slaapkamer met vier bedden en slaapbank.  Alle kamers in het hotel hebben boxsprings, een  eigen badkamer met inloopdouche en toilet.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen