banner.jpg

Juweeltje van een beach house op unieke plek

Wow! Ik blijf me erover verbazen dat dit soort plekjes bestaan. Dit is een typisch geval van: tuin waar is het huisje? Het betreft hier dan ook een houten huisje op een perceel van 4.400m2. Gelegen tegen de duinen van Nieuw Haamstede en op loopafstand van het strand. En dan de inrichting! Daar zijn kosten noch moeite gespaard gebleven.

 

Unieke plek, bijzondere inrichting

In 2012 is het huis, geschikt voor maximaal 4 personen, volledig gerenoveerd. De sfeervolle inrichting is bijzonder en geheel op maat gemaakt voor deze woning met veel hout en strandelementen. Vanuit de compacte woonkamer heb je vrij uitzicht op de mooie omgeving met duingebied, weiland en bos. De woonkamer beschikt ook over een sfeervol ethanolhaardje maar je hoeft sowieso niet bang te zijn om het koud te krijgen want er is ook centrale verwarming aanwezig. De keuken is volledig uitgerust met o.a. vaatwaser en magnetron. De twee slaapkamers beschikken ieder over twee eenpersoons boxspringbedden. Ook beschikt het huis over draadloos internet en een wasmachine en droger. Zodra het even kan nodigt de omgeving direct uit om buiten te zijn. Een loungeset, eettafel met stoelen en twee ligstoelen maken dat je optimaal van de buitenlucht kunt genieten. Voor mij echt een ideaal huisjs waar ik zeker eens gebruik van ga maken wanneer ik op vakantie in eigen regio ga. 

 

Oostenrijk meets Zeeland

Op het eiland Schouwen-Duiveland staan verschillende 'Oostenrijkse houten huizen'. Zeg maar de voorloper van de kunsstof chalet, waarbij alles gelijkvloers is maar waarbij er - in tegenstelling tot de nieuwe chalets - authentieke en sfeervolle elementen zoals een schouw en houten lambrisering, bewaard zijn gebleven. De huizen zijn afkomstig uit Oostenrijk van waaruit ze als 'pre-fab' pakketjes na de watersnoodramp zijn verscheept om aan de eerste woonbehoefte van dakloze inwoners te voldoen. Tegenwoordig worden ze vooral gebruikt als vakantiewoning en zijn ze vanbinnen volledig gerenoveerd naar de wensen van deze tijd.

 

Nieuw-Haamstede

Nieuw-Haamstede ligt in de kop van Westenschouwen, vlakbij het dorpje Burgh Haamstede en is met name geliefd bij de toeristen die houden van rust ruimte en natuur. De uitgestrekte stranden en de natuur zijn voor vele gasten de reden om regelmatig terug te keren naar dit mooie stukje Nederland. Het gebied is gekozen tot één van de mooiste plekken van Nederland. Het gebied is mooi in alle seizoenen. Het dichtstbijzijnde strand is te bereiken via het circa 600 m lange Vuurtorenpad door de duinen: het enige toegangspad tot het strand. In Nieuw-Haamstede is een kleine supermarkt gevestigd voor de dagelijkse boodschappen, zoals verse broodjes etc.

 

Strand

Het strand kent verschillende faciliteiten. Aan het begin van het Vuurtorenpad zijn er parkeerplaatsen en fietsenstallingen. Verder is er een sanitairgebouw aanwezig, dat 24 uur per dag open is en waar toiletten en voetdouches aanwezig zijn. Op het strand zijn strandcabines te huur en er staat een strandpaviljoen dat zomers open is. Het strand is gratis toegankelijk. Er is geen toezicht aanwezig. Gemeente Schouwen-Duiveland heeft regels gesteld aan het gebruik van het strand. Honden zijn toegestaan, maar deze moeten wel aangelijnd zijn. Het natuurgebied De Meeuwenduinen (220 ha) is vanwege de rust beperkt toegankelijk. Dus alleen op de gemarkeerde wandelroute en buiten het broedseizoen (15 maart tot 15 juli). Je kunt daar dan alleen wandelen onder leiding van een gids.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen