banner.jpg

Luxe Bed and Breakfast op boerenbedrijf - B&B De Kienstee

Door het grote aantal culinair hoogstaande restaurants in de omgeving, zijn er ook een flink aantal kwalitatief zeer goede B&B's in Zeeuws-Vlaanderen te vinden. Het dorpje Schoondijke, dat de goedkoopste koopwoningen van Nederland heeft, heeft er zelfs twee! B&B Kienstee is een van de eerste Bed and Breakfasts die de gasten van de sterren-restaurants wist te charmeren.

 

Bed and Breakfast De Kienstee

In de polders van Schoondijke, vlakbij het vissersdorpje Breskens ligt deze B&B op een nog in dienst zijnde boerenbedrijf. Boerderij "de Kienstee" wordt genoemd bij de oudste boerderijen in de polder. In 1803 vestigden hier zich de voorouders van de huidige eigenaar Cammaert. Deze hebben zich door de jaren heen steeds opgevolgd. In de eerste wereldoorlog landde er een Duits vliegtuig. Dit is vastgelegd op een schilderij, nog steeds aanwezig op de boerderij. Later in de tweede wereldoorlog werd de grote schuur, waarin de stallen waren, in brand gestoken door de Canadezen. Dit deden ze omdat ze dachten dat de vijand er zich schuil hield. Deze schuur hebben ze wel weer terug opgebouwd, hetzij ietwat kleiner en niet meer met een rieten dak. De boerderij is nu een volledig akkerbouwbedrijf. Er worden voornamelijk aardappelen, tarwe, gest, graszaden, suikerbieren en vlas verbouwd.

 

Wat vroeger 'keet', 'bakhuis' en 'karnhuis' waren, is sinds 2000 een Bed and Breakfast dat wordt gerund door gastvrouw mevrouw Cammaert-Vermeulen. Zelf komt ze oorsponkelijk uit Cadzand waar 'toerisme en gastvrijheid' al langer hoog in het vaandel staan. Ze beleeft er dan ook zichtbaar plezier aan het gasten naar de zin te maken. Dit blijkt onder andere uit het boerenontbijt dat met verse streekproducten en zelfbereide lekkernijen is bereid. De B&B heeft drie luxe kamers en een ontbijtruimte. Alle kamers ademen dezelfde stijl uit: een combinatie tussen landelijk en authentiek. Ook kregen ze allemaal 'kleuren en thema's mee die passen bij het boerenbedrijf. De blauwe kamer heeft als thema 'vlas'. De groene kamer heeft 'tarwe' als thema en de rode kamer 'bruine bonen'. Deze laatste twee beschikken ook over een open slaapzolder waar zowel volwassenen als kinderen kunnen slapen.Het is nog net geen hooizolder, maar wel net zo gezellig. Alledrie de kamers zijn bovendien voorzien van extra lange bedden, eigen sanitair, een Senseo apparaat, kluisje, koelkast en haardroger.

 

Twee sterren in de polder

Naast het heerlijke ontbijt, kun je hier in de omgeving fantastisch eten. Veel gasten reserveren dan ook een tafel in het twee-sterren restaurant De Kromme Watergang dat op loopafstand van de B&B ligt. In de zomer zit je hier heerlijk in de Japanse tuin te genieten van de fantastische gerechten gemaakt door het team van chef-kok Edwin Vinke. In 2011 verscheen het boek 'Zilte Klei' waarin zijn voorliefde voor Zeeuwse ingrediënten nog maar weer eens duidelijk in naar voren komen.

 

 

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen