banner.jpg

Luxe vakantiewoningen bij aspergeboerderij Spitsbroek

Pas vorig jaar geopend, maar al door velen bezocht! En met goede reden want de vakantiewoningen van Spitsbroek in het plaatsje Eede zijn sfeervol en comfortabel ingericht en liggen in een landelijk gebied waarin volop te beleven is. De voormalige boerderij ligt dan ook precies op de grens van Nederland en België en biedt vele bijzondere plekjes, culinaire belevenissen en culturele hoogtepunten.

 

De vakantiewoningen

Spitsbroek beschikt over twee vakantiewoingen die individueel van elkaar of tesamen kunnen worden gehuurd. Bij de bouw en inrichting van de vakantiewoningen is extra aandacht besteed aan comfortabele voorzieningen zoals badkamers met regendouche en dubbele watafel, aparte toiletten, boxspring bedden, luxe keukeninrichting en flatscreen t.v.'s met blue ray DVD-speler. Bovendien beschikken de woningen over heerlijke terrassen met veel privacy. Voor een optimaal zen-gevoel kijk je vanuit de woonkamer naar de uitgestrekte landerijen.

 

De grootste woning (114 m2) is geschikt voor 8 personen en beschikt over vier slaapkamers en twee badkamers; ideaal voor twee gezinnen of een grote familie. Deze woning beschikt tevens over een infrarood sauna en ligbad. De kleinere woning (41m2) is met een aparte slaap- en badkamer ingericht voor verblijf van 2 personen. Wanneer de woningen tegelijkertijd worden gehuurd voor een familie- of groepsuitje fungeert de grootste woning als centrale ontmoetingsplek. De woonkamer en keuken zijn dan ook ingericht voor een verblijf van 10 gasten.

 

Culinair hoogstaand

Naast vakantiewoningen, beschikt Spitsbroek ook over een kleinschalige camping, gelegen op een ander deel van het terrein, en een aspergeboerderij. Spitsbroek is specialist in het telen van het 'witte goud' zoals asperges ook genoemd worden. Uit de verre omstreken komen ze hier aspeges halen en ook (sterren)restaurants worden graag voorzien. In de maand april worden de asperges geoogst en tot en met juni kun je ze in de boerderijwinkel kopen. Maar je kunt ook je laten verwennen tijdens een lunch of diner conform het TASTE-concept van chef-kok Sander Jan Beirens (tevens een van de koks van Oud Sluis) die op het terrein zijn kookstudio heeft. Naast asperges kun je in de boerderijwinkel ook andere producten kopen zoals eigen gekweekte aardbeien of streekproducten uit de omgeving. Op loopafstand van Spitsbroek ligt restaurant De Tol, een gemoedelijk familierestaurant met eerlijke keuken en speelvoorzieningen voor kinderen. Naast vaste gerechten zijn er seizoensgebonden streekgerechten te verkrijgen zoals mosselen of Vlaamse hutspot.


De smokkelroute

Het grensplaatsje Eede ligt aan dé smokkelroute; ooit een echte smokkelroute waar producten zoals boter vanuit België naar Nederland werden gesmokkeld, maar inmiddels een toeristische route van 90 km lang langs kleine weggetjes aan weerszijden van de grens. In Eede staat tevens een monument ter herinnering aan het feit dat hier Koningin Wilhelmina op 13 maart 1945 weer voet op Nederlandse bodem zette na vijf jaar in ballingschap te zijn geweest.

 

Vanuit de accommodatie sta je binnen 20 minuten aan de kust (Knokke of Cadzand) of in een historische stad (Brugge, Damme of Sluis). Aan te bevelen is een fietstocht naar Damme waar je vervolgens met een boot (De Lamme Goedzak) naar Brugge kunt varen en weer terug. Fietsen zijn gratis te leen via Spitsbroek. Ook het nabij gelegen Middeleeuwse stadje Aardenburg is leuk om doorheen te wandelen. Bezoek dan ook edelsmederij Zilverkunst en Ambacht waar ze prachtige sierraden maken, o.a. met de Zeeuwse Knop.

 

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen