banner.jpg

Met de fiets op pad vanuit Strandhotel Nieuwvliet-bad

Strandhotel Nieuwvliet-Bad is sinds dit jaar in handen van Fletcher Hotels, in 2012 door Zoover uitgeroepen tot de populairste hotelketen in Nederland. Met name de ligging, direct aan het brede strand van Nieuwvliet, maakt dit 3 sterren hotel tot een gewilde locatie. Het hotel is met name populair onder Belgische gasten die de Zeeuws-Vlaamse kust helemaal hebben ontdekt. In tegenstelling tot de Belgische kust is er hier namelijk nauwelijks sprake van 'hoogbouw'. De uitgestrekte stranden, de natuurgebieden en de culinaire hoogstandjes, maken het tot een geliefd gebied voor een vakantie of weekendje weg.

 

Direct aan het strand

Het hotel heeft 35 kamers, waaronder 28 standaard (met of zonder balkon) en 7 familiekamers. Bijzonder is dat het kleinschalige hotel een complete verzorging biedt. Van zwembad, fitnessruimte en sauna tot bowling- en kegelbanen. Ook heeft het hotel een à la carte restaurant en 'Irish pub'. Kortom, een gemoedelijk familiehotel en prima uitvalsbasis voor een verblijf aan de Zeeuws-Vlaamse kust. Die is niet alleen 'schôn' zoals de Zeeuws-Vlaming zelf zegt, maar biedt ook voldoende mogelijkheden voor activiteiten.

 

Nieuwvliet bestaat uit twee dorpjes: Nieuwvliet Bad dat voornamelijk wordt gedomineerd door toerisme en recreatie, en Nieuwvliet Dorp dat twee kilometer uit de kust ligt. Vroeger heette het dorpje Sinte Pier en zo wordt het door sommige inwoners nog steeds genoemd. Het bevindt zich op een centrale plek aan de Zeeuws-Vlaamse kust met aan de ene kant de badplaatsen Cadzand en Knokke en aan de andere kant Groede en Breskens. Maar ook het Belgische achterland met steden als Gent en Brugge zijn vanuit Nieuwvliet binnen een uurtje aan te rijden.

 

Van Nieuwvliet naar Knokke

Wie hier komt om te fietsen kan dan ook zijn of haar lol op. Langs de kustlijn bevinden zich talloze fietspaden die je leiden door duin- en poldergebied, over dijken en langs verschillende dorpjes. Je kunt zelfs door natuurgebied Het Zwin naar Knokke fietsen, een prachtige route die dan ook zeer geliefd is. Ook de andere kant loont de moeite. Dorpjes als Groede en Breskens zijn niet alleen leuk om doorheen te fietsen, maar ook ook zeer geschikt als tussenstop voor een lunch en kopje koffie. Vanuit Breskens bestaat de mogelijkheid om het veer naar Vlissingen te nemen en daar vanaf de boulevard naar 'de overkant' te kijken. Het hotel biedt ook (electrische) fietsverhuur maar eigen fietsen kunnen natuurlijk ook worden meegebracht.

 

Informeer naar de mogelijkheden en vraag een gratis Zeeuwse Goodiebag aan (met leuke producten en tips in de omgeving) onder het kopje 'meer informatie'. Deze goodiebag ontvang je wanneer je een accommodaties boekt die aangesloten is bij Zeeuwsreisje.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen