banner.jpg

Monumentale herberg met topkeuken - Hostellerie Schuddebeurs

Voor wie houdt van de sfeer in de Engelse detective Midsummer Murder is dit een aanrader! Op het eiland Schouwen-Duiveland, vlakbij Zierikzee, bevindt zich in de bosrijke omgeving van het 'gehucht' Schuddebeurs dit fijne hotel annex restaurant. Het heet dan ook geen hotel, maar een hostellerie wat zoveel betekent als 'een landelijk gelegen hotel'. Vroeger bouwden regenten en adelijke families uit Zierikzee hier hun buitenplaats. Aan de populariteit van de omgeving dankt het gehucht ook haar naam: je moest letterlijk met de 'beurs schudden' om dit te kunnen betalen. Anno 2012 is het nog steeds een heerlijke omgeving om tot rust te komen maar hoef je niet van adel te zijn om hier te kunnen verblijven.


Hostellerie Schuddebeurs

Gastheer en gastvrouw Bart & Tanja de Bree streven zowel met hun hotel als restaurant naar een kwaliteitniveau die de omgeving eer aan doet. De herberg die inmiddels bijna 300 jaar bestaat heeft 22 klassiek ingerichte en comfortabele kamers. Er zijn verschillende kamertypen, varierend van standaard kamers tot suites, kamers in het oude gedeelte of kamers in het aangebouwde deel van het hotel. Voor romantici is het 'bruidshuisje' een aanrader, een apartstaand verblijf met een zeer romantische inrichting en uitstraling.

 

Het hotel staat met name bekend om haar uitstekende keuken waar de patron al tien jaar het kwaliteitsniveau hoog weet te houden en gerechten serveert van Zeeuwse bodem zoals Schouws lam, Oosterscheldekreeft, oesters, paling en kokkels uit de Grevelingen, Stellendamse garnalen, zeekraal of lamsoor. Uiteraard wordt er bijpassende wijn geserveerd. Het restaurant heeft dan ook niet voor niets een GaultMillau vermelding en geniet ook internationale bekendheid. In de zomermaanden kun je er op een van de mooi aangelegde terrassen eten.

 

De omgeving

Schuddebeurs (je spreek dit in het Zeeuws uit als Schoddebozze) kenmerkt zich door een prachtig landschap met vele prachtig aangelegde landgoederen. De bekendste voorbeelden zijn Welgelegen, Mon Plaisir en Buitenrust, gelegen aan de Donkere Weg en Huize Maja, Heesterlust, Rustenburg en Weelzicht. De meeste van deze landgoederen zijn opgetrokken in een Lodewijk-stijl. In het begin van de 20e eeuw ontstond in Zierikzee een nieuwe klasse inwoners: de gegoede burgerij. Al vlug bouwde zij, in navolging van de adel, hun eigen, weliswaar kleinere, buitenverblijf. Hierdoor onstonden wijken van rijke middenstandswoningen. Deze villa’s en woningen vertonen een grote diversiteit in verschijningsvorm en bouwstijl.

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen