banner.jpg

Penthouse in Cadzand-bad met uitzicht op zee

In Cadzand-Bad, in het uiterste zuidelijke puntje van Nederland, wordt flink geïnvesteerd in een optimaal toeristisch klimaat. De invloed van het naastgelegen mondaine Knokke is steeds meer voelbaar in deze van oudsher bekende badplaats. En met deze ontwikkelingen weten ook steeds meer mensen Cadzand te vinden. Niet in de laatste plaats door de ideale ligging ten opzichte van België. Wie hier op niveau' te verblijven maar toch niet teveel wilt betalen, kan vanaf dit jaar terecht in een 'penthouse' op de 9e verdieping met uitzicht op duinen, strand en zee.

 

Room with a view

Het woord 'penthouse' wordt sinds de jaren '20 van de vorige eeuw geassocieert met 'luxe appartementen of huizen op het dak van een wolkenkrabber in New York'. Wolkenkrabbers heb je niet in Cadzand-bad. Sterker nog: de Zeeuws-Vlaamse kust is vooral erg geliefd onder Belgen omdat er nauwelijks sprake is van hoogbouw. Dit in tegenstelling tot de Belgische kust. Maar dit royale appartment mag zich in ieder geval voor wat betreft het uitzicht, wel penthouse noemen.

 

5-persoonsappartement

Het appartement heeft 3 slaapkamers, 2 badkamers en is ingericht op verblijf van maximaal 5 personen. Het is dan ook prima geschikt voor een gezin, twee stellen of voor een stel die van ruimte houdt (en een prachtig uitzicht!). Het appartment is netjes en compleet ingericht. Het beschikt over een ruime living met zithoek en t.v. met dvd-speler en een prima uitgeruste keuken met combimagnetron, koffiezetapparaat, waterkoker en ijskast met intern vriesvak. Maar wat het appartement bijzonder maakt is natuurlijk het fantastische uitzicht. Weer of geen weer, je zult je hier niet zo snel vervelen. Grote containerschepen varen voorbij op weg naar of afkomstig uit Antwerpen of Rotterdam. In het voorjaar is het al aangenaam toeven op het royale terras met ligstoelen.

 

Vanuit het penthouse is het dus een kwestie van 'de duinen over wandelen' om op het strand te komen. Als het strandweer is, kun je vanaf je terras een mooi plekje spotten en na een frisse duik in zee ben je zo weer terug om het zeewater af te spoelen. Cadzand-bad is in de zomer een levendig dorpje met restaurants op verschillend niveau, een paar winkeltjes en wat terrasjes. Persoonlijk vind ik dat er nog wel meer aanbod mag komen. Misschien niet op culinair gebied, maar wel als het gaat om bijzondere winkeltjes of activiteiten. Maar in de nabije omgeving valt gelukkig een hoop te beleven, zowel in Zeeuws-Vlaanderen als in België.

 

Things to do!

Kom je om te fietsen of te wandelen, dan kun je prachtige tochten maken langs de duinen of door natuurgebied 't Zwin. Vanuit het appartment fiets je binnen 30 minuten door dit gebied naar Knokke, een mooie route langs slikken en talloze volgelsoorten. De andere kant (richting Breskens) is ook een aanrader. Je komt langs leuke dorpjes, bijzondere eetcafeetjes ('t Koekoeksnest in Nieuwvliet is een echte aanrader) en theetuinen (In de Morelleput in Nieuwvliet moet je zeker bezoeken!). Maar kom je hier om gewoon lekker uit te waaien en te eten, dan zit je hier ook perfect. Het gebied kent maar liefst 4 sterrenrestaurants in een straal van 10 kilometer. Wel even van te voren reserveren maar niet alles hoeft een jaar van te voren (zoals Oud-Sluis). Shoppen doe je in Knokke of Sluis, maar ook Brugge is binnen een half uur bereikbaar. En bovendien zeker een bezoekje waard.

Maar je kunt ook gewoon helemaal niets doen... en genieten van het uitzicht en elkaar.

 

* Deze prijs is gebaseeerd op het laagseizoen. De energiekosten zijn hier niet bij inbregepen en worden berekend op basis van nacalculatie

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen