banner.jpg

Privéhuisje op voormalige boerderij - B&B 't Hof Olmenstein

Vanuit Middelburg was het maar een kwartiertje rijden naar 't Hof Olmenstein. Door de ligging tussen Middelburg en Goes ligt het heel centraal. Vanaf de A58 rij je via kleine weggetjes door het dorpje Kloetinge naar de Abbekindersezandweg. Ik rij er bijna voorbij maar herken het boerenhof vanaf de foto's. Het ligt op een mooi en uitgestrekt terrein met naast een schuur en woning, een bakhuis waarin de Bed and Breakfast is gevestigd.

 

Oud bakhuisje krijg nieuwe functie

Eigenaresse Arianne vertelt me dat ze hier is opgegroeid en de vierde generatie is die de boerderij bewoond. Haar ouders, grootouders en overgrootouders pachtten de boerderij van een herenboer die het aan Arianne en haar man verkocht toen er geen opvolging meer was voor het boerenbedrijf. Deze kans liet ze niet aan haar voorbij gaan. Niet alleen jeugdherinneringen vormden de aanleiding, ook zag zij de potentie van wonen in de polder in combinatie met recreatie. Na een flinke verbouwing was het antwoord op de vraag "wat doen we met het bakhuis?" dan ook al snel gevonden.

 

Het huisje werd al in 1588 gebouwd en fungeerde jarenlang als 'bakhuis', een huisje bij een boerderij waar vroeger brood en koek in werd gebakken. In het noorden van Nederland wordt het ook wel 'stookhut' genoemd. Het bakhuisje van 't Hof Olmenstein is redelijk groot in zijn soort. Na de verbouwing in 2007 is er een volwaardig huisje van gemaakt met aparte woon- en eetkamer, keuken en slaapzolder. Bijzonder is dat de authentieke elementen bewaard zijn gebleven. Zo kom je in de eetkamer nog een originele bakoven tegen en ligt er in het hele huis een oude plavuizen vloer. Ook de inrichting is aangepast aan de omgeving. Een antieke eettafel, klassieke zitmeubelen en een houtkachel maken dat het huisje de sfeer van vroeger uitademt. Maar wel met hedendaagse voorzieningen zoals een moderne badkamer en een goed uitgeruste keuken. Vanuit de eetkamer leidt een smalle en steile houten trap naar de zolder. In deze open ruimte staan twee bedden waarvan één een twijfelaar is en één een tweepersoonsbed. Beide voorzien van romantisch beddengoed. Leuk voor een gezin maar ook voor een stel of klein gezelschap.

 

Terug naar de natuur

Om het huisje heen ligt een heerlijke tuin waar je als gast ruimschoots van kunt genieten. Verschillende terrasjes zorgen ervoor dat je bijna altijd wel een plekje in de zon hebt (mits hij schijnt uiteraard).  Ook voor kinderen is dit een heerlijke omgeving waarin ze kunnen trampoline springen, schommelen, voetballen of spelen in de boomhut. Hier en daar loopt een kip die ervoor zorgt dat er 's ochtend een heerlijk ontbijt kan worden geserveerd met naast eieren ook zelfgemaakte jams. Naast ontbijt kun je op verzoek en uiteraard tegen betaling ook lunchen op de boerderij. En voor de echte bourgondiërs verzorgt Arianne een boerenmaaltijd. Kortom een verwenadresje om tot rust te komen en weer gevoel met de natuur te krijgen.

 

De B&B verhuurt fietsen maar ook hippe Vespa's. Hiermee kun je lange tochten maken, bijvoorbeeld langs de leuke streekwinkeltjes met streekproducten en brocante (het Wienkeltjespad). Middelburg en Goes zijn ook goed bereikbaar op deze Italiaanse scooters. Goes is een leuke stad om doorheen te slenteren. Het is een oude stad die in 1405 stadrechten kreeg met bijbehorende stadsmuren en stadsgracht. In het oude centrum kun je heerlijk slenteren door de winkelstraatjes of eten in van de vele restaurantjes, bijvoorbeeld bij Amuz of De Stadsschuur. Vanuit de B&B sta je binnen 20 minuten overigens ook op het strand!

 

 

 

 

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen