banner.jpg

Spaanse invloeden op kleurrijk landgoed

Aan de rand van Schoondijke ligt Guesthouse Ensenada. Je zou er zo voorbij rijden als je niet weet dat het er zit maar dat zou zonde zijn, want het is een parel in het karakteristieke polderlandschap van Zeeuws-Vlaanderen. Het landgoed is al eeuwen in bezit van de familie van eigenaar Robert die het samen met zijn vrouw Tine de afgelopen jaren heeft verbouwd tot luxueus gastenverblijf. De historie is echter nog helemaal terug te vinden, met de nog werkende molen als fraaie blikvanger.


Guesthouse Ensenada

De vijf verschillende kamers zijn stijlvol ingericht, met zorgvuldig bij elkaar gezochte meubelen en speciaal uit Spanje gehaalde stoffen die voor een bijzondere sfeer zorgen. De kamers zijn gesitueerd in een oude koeienstal en graanopslagplaats die hun authentieke details hebben behouden. Elke kamer heeft zijn eigen opgang en kijkt uit over het schitterende landschap met Cornwall Longwool schapen en pony's. Hoewel de historie alom vertegenwoordigd is, zijn de voorzieningen zeer modern en luxueus. Zo kun je ontspannen in de sauna, zwemmen in het verwarmde buitenzwembad of loungen aan de waterkant van de aangrenzende kreek. En wil je toch nog een beetje actief zijn, dan kun je een romantische tochtje maken met een waterfiets.

 

Een 'heerlijke' omgeving

Wie ondanks de ontspannen sfeer van het landgoed toch de omgeving wil verkennen, zit ook goed. Op tien minuten rijden zit je aan de kust en wie minimaal beschikt over handicap 36, kan een balletje slaan bij de prachtig gelegen Golf- en Countryclub Oostburg. Maar Zeeuws-Vlaanderen staat natuurlijk ook bekend om haar culinaire hoogtepunten met toprestaurants als Oud Sluis, De Kromme Watergang, Etablissement 1880 en La Trinité binnen een straal van 20 km gelegen. Ensenada kan een tafel reserveren en verzorgt eventueel het vervoer heen en terug. Ook de Belgische steden Brugge, Gent en de mondaine badplaats Knokke liggen dichtbij. De van oorsprong Brugse gastvrouw Tine kan op verzoek zelfs een persoonlijke rondleiding door Brugge geven.

 

Meer informatie over Guesthouse Ensenada vind je hier .

 

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen