banner.jpg

Uitwaaien in Veere - Hotel Auberge Campveerse Toren

De Campveerse Toren doet al meer dan 500 jaar dienst als stadsherberg. Ooit verbleven hier de Russische tsaar Peter de Grote, Willem van Oranje, Prins Reinier met Prinses Gracia van Monaco en meer recentelijk, Prins Willem-Alexander, Prinses Maxima en Koningin Beatrix. Maar ook kunstenaars Charley Toorop, Henri Cassiers en schrijvers Bertus Aafjes en Nescio lieten zich door de historische sfeer, de prachtige omgeving en het uitzicht op het Veerse meer inspireren.


Romantik Hotel Auberge de Campveerse Toren

Nog steeds is De Campveerse Toren een comfortabel verblijf. Met hedendaagse aanpassingen heeft het het luxe en authentieke karakter van oudsher behouden. De 14 klassieke kamers zijn ondergebracht in verschillende panden naast de toren en zijn verschillend ingericht. De meeste kamers hebben uitzicht op het Veerse meer (kamer 1 zelfs vanuit 3 zijden!) of de jachthaven. Sommige kamers kunnen ook als suite of appartement gebruikt worden; zij zijn voorzien van apart woon- en slaapgedeelte en beschikken over een kitchenette.

 

Veere zelf is al even romantisch om doorheen te slenteren. Het stadje dateert uit de 12e eeuw en heette in die tijd Kampvere omdat het veer hier vertrok naar het in 1530 verdronken dorp 'Campen' en later naar Kamperland. De Campveerse Toren herinnert met zijn naam aan dit veer. De afsluiting van het Veerse Gat in 1961 maakte het veer overbodig en betekende tevens het einde van Veere als zeehaven. Sinds het ontstaan, heeft het aan verschillende internationale invloeden bloot gestaan. Rond 1550 werd er zelfs een Schotse kolonie gesticht, mede doordat Veere de stapelplaats van Schotse wol in Nederland was. Hierdoor waren 300 van de 3.000 inwoners Schots. Deze historie is nog terug te vinden in het museum De Schotse Huizen, gevestigd in twee laat-gotische koopmanshuizen op de Kaai. In de tachtigjarige oorlog werd Veere Spaansgezind tot in 1572 de geuzen voor de poorten stonden. Binnen 1 dag was de inname van Veere een feit. Grote delen van deze historie is bewaard gebleven waardoor het stadje zijn charme heeft behouden en inmiddels een aantrekkelijk uitvalsbasis voor een verblijf in Zeeland vormt.

 

Culinaire verwennerij

Ook kun je er nog steeds heerlijk eten. In 1575 liet Willem van Oranje zijn bruiloftsmaaltijd hier serveren toen hij trouwde met de Franse prinses Charlotte de Bourbon en ook nu zou een koninklijk diner hier niet misstaan. De keuken is Frans georiënteerd met gebruik van regionale producten zoals vis, schaal- en schelpdieren. De Auberge heeft van alle kanten uitzicht op het Veerse Meer. En vanaf de tafel links bij het raam heb je uitzicht op de zonsondergang. Romantischer kan bijna niet.

 

 

Bent u de bedrijfseigenaar? Vraag een account aan om uw vermelding aan te passen